top of page

Over LumaLano, de producten en onze keuzes

OVER ONS

De basis voor LumaLano vormen de twee kunstenaars Manja ten Donkelaar en Sophie van der Lubbe. In hun atelier op het Groninger platteland worden alle vilten producten door hen ontworpen en gemaakt. Sophie als afgestudeerd biologe en Manja als voormalig basisschoolleerkracht en kunstdocente vormen samen LumaLano. 


ONZE PRODUCTEN EN DE WERKWIJZE

Het uitgangspunt van elk product is schapenwol, in alle natuurlijke kleuren maar daarnaast ook vaak plantaardig geverfd. Het verven van de wol gebeurt in eigen atelier. Hiermee houdt LumaLano het proces zelf in de hand en kunnen eindeloos veel kleurschakeringen gemaakt worden door verfbaden meerdere keren te gebruiken en samen te voegen. Juist dat 'klooien' met de kleuren geeft de kunstwerken hun specifieke karakter. 

 

Naast de bijzondere kleuren zijn de kunstwerken van LumaLano herkenbaar aan hun fijnheid en rijkheid in details. Vooral in het echt zijn de diepte en accenten die de kunstwerken levendig maken nog beter te zien.  

 

De kunstwerken zijn bijna allen abstracte werken. Ze laten concentratie en aandacht zien. Ze laten de kijker zorgvuldig waarnemen, en ze vertellen allen een eigen uniek verhaal. Zelfs in het meest rustige doek zitten veel verborgen details.

In de kunstwerken wordt gespeeld met het sturen van een proces en het loslaten ervan. Elk plukje wol, elk sliertje zijde wordt er bewust en precies neergelegd, om vervolgens zijn eigen weg te vinden tijdens het vilten. 

 

Dit proces van creëren en ontstaan, van sturing en toeval, en daar een evenwicht in vinden is fascinerend, zowel voor de makers als voor de toeschouwer.

 

Wol heeft, vooral in het geval van de wandkleden, zeer goede akoestische eigenschappen. Dit maakt het werk extra geschikt voor kantoorinrichting, wachtkamers en dergelijke, maar ook voor woonkamers en ruimtes met een galm. 

DUURZAAMHEID

Wat LumaLano maakt is altijd met oog voor mens, dier en milieu tot stand gekomen. In het proces wordt gekozen voor duurzame, eerlijke grondstoffen. Zo komt de wol van europese schapen, wordt biologische olijfzeep uit Frankrijk gebruikt en komen alle verfstoffen van planten uit eigen tuin, keuken of woonomgeving. In elke keus die LumaLano maakt heeft de milieu-impact een grote rol.

 

DOELGROEP

LumaLano verkoopt lampen en wandkleden in eigen webshop, via een aantal winkels en via verschillende interieurontwerpers. Ook maakt LumaLano werk voor projecten zoals bedrijfsinrichting. De doelgroep is zowel de particuliere klant als de zakelijke markt. 

bottom of page